Det här är en ovärderlig hjälp i köket när man ska svänga ihop någon tillräckligt husmanskost sallad att servera till vardagsmaten. Man kan ju inte göra fetaostkrationer varje tisdageftermiddag heller.
Vitkålsbas:
1. Vitkålssallad med purjolök
Vitkål i strimlor 75g/port
Purjolök i ringar 20g/port
Sås: 1,3 eller 4
2. Vitkålssallad med rödbetor, inlagda
Vitkål i strimlor 100g/port
Rödbetor i strimlor 20g/port
Sås: 3
3. Vitkålssallad med äpple
Vitkål i strimlor 50g/port
Äpplen, rivna 50g/port
Sås: 1,3 eller 4
4. Vitkålssallad med selleri och tomat
Vitkål i strimlor 50g/port
Selleri, hackade 5g/port
Tomater, hackade 15g/port
Sås: 1,3 eller 4
5. Vitkålssallad med lingonsylt
Vitkålssallad i strimlor 80g/port
Lingsylt 10g/port
Sås: -
6. Vitkålssallad med grönsallad och pepparrot
Vitkål i strimlor 80g/port
Grönsallad i strimlor 20g/port
Pepparrot, riven, efter smak/port
Sås: 1,3 eller 4
Morotsbas:
7. Morotssallad med citron
Morötter, rivna 100g/port
Citronsaft efter smak/port
Sås: -
8. Morots- och vitkålssallad med pepparrot
Morötter, rivna 50g/port
Vitkål i strimlor 50g/port
Pepparrot, riven, efter smak/port
Sås: 1,3 eller 4
9. Morots- och äpplesallad
Morötter, rivna 50g/port
Äpplen, rivna 50g/port
Sås: 1,3 eller 4
10. Morots- och appelsinsallad
Morötter, rivna 100g/port
Apelsiner i tärningar 50g/port
Sås: -
11. Morotssallad med äpple och vitkål
Morötter, rivna 30g/port
Äpplen, rivna 20g/port
Vitkål i strimlor 20g/port
Sås: 1,3 eller 4
Blomkålsbas:
12. Blomkålssallad med purjolök och rädisor
Blomkål, hackad 100g/port
Purjolök i ringar 20g/port
Rädisor, skurna 20g/port
Sås: 1,3 eller 4
13. Blomkålssallad med morötter
Blomkål, hackad 50g/port
Morötter, rivna 50g/port
Sås: 1,3 eller 4
14. Blomkålssallad med gurka
Blomkål, hackad 100g/port
Gurka i skivor 50g/port
Sås: 1 eller 3
15. Blomkålssallad med tomat
Blomkål, hackad 100g/port
Tomater i skivor 50g/port
Sås: 1,3 eller 4
16. Blomkålssallad med tomat och purjolök
Blomkål, hackad 80g/port
Tomater i skivor 30g/port
Purjolök i ringar 20g/port
Sås: 1,3 eller 4
Rödkålsbas:
17. Rödkålssallad med äpple och russin
Rödkål, finstrimlad 70g/port
Äpplen, rivna 30g/port
Russin 20g/port
Sås: 1,3 eller 4
18. Rödkålssallad med rödbetor, inlagda och äpple
Rödkål, finstrimlad 70g/port
Äpplen, rivna 20g/port
Rödbetor, strimlade 30g/port
Sås: 3
19. Rödkålssallad med äpple
Rödkål, finstrimlad 50g/port
Äpplen, rivna 50g/port
Sås: -
Tomatbas:
20. Tomatsallad med dill
Tomater i skivor 100g/port
Dill, finklippt 1g/port
Sås: 1,3 eller 4
21. Tomatsallad med lök eller gräslök
Tomater i skivor 80g/port
Lök i ringar eller 20g/port
hackad gräslök 10g/port
Sås: 1,3 eller 4
22. Tomatsallad med gurka och blomkål
Tomater i skivor 50g/port
Gurka i skivor 30g/port
Blomkålsbuketter 20g/port
Sås: 1 eller 3
Grönsalladsbas:
23. Grönsallad med blomkål
Grönsallad 10g/port
Blomkålsbuketter 50g7port
Sås: 1,3 eller 4
Salladssåser[marinader]:
OBS! Portionsstorlek 50 portioner. Dela efter behov.
1. Citronmarinad
3dl pressad citronsaft
1dl vatten
2. Apelsinmarinad
4dl pressad apelsinsaft eller
2dl apelsinjuice (utspädd)
1dl vatten
3. Ättiksmarinad
1.5dl ättika
1dl vatten
salt, vitpeppar
senap efter smak
4. Ättiks- och oljemarinad
3dl olja
1dl ättika eller
pressad citronsaft
salt, vitpeppar
Dessa marinader bör räcka för råsallad till 50port, då salladen endast bör vara fuktad med marinaden. Marinaderna 3 och 4 kan blandas till i större mängd och finnas färdig.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar