Ännu ett recept från NÄL:s kök. Man kan inte annat än beundra de gedigna och aptitretande maträtter som kommer därifrån dagligen. Jag har flera recept som jag ska försöka få kopierade från deras gömmor. Bland andra, inlagd sill, fisksoppa á la Harry, kesosallad, potatismos mfl.
Det här receptet är, när det lagas rätt, en riktig vinnare. En mustig och varm soppa med mycket mat i och en smakpalett som inte går av för hackor.
Det här behöver du: (6 port)
120g tärnad lök
12g flytande margarin, MILDA
240g rökt, tärnat fläskkött
420g mjölk, 3% fett
0.9dl matlagningsgrädde
6g grönsaksbuljong, KNORR
1.5l vatten
210g gratängost, Lindbl.
3g salt, fint m jod
0.6g svartpeppar, mald
0.6g oregano
PASTA:
108g conchigliettesnäckor
0.9dl vatten
48g vetemjöl, Kungsörnen
Gör så här:
1. Skala och finhacka löken
2. Fräs löken i margarin utan att det tar färg
3. Tillsätt det rökta fläsket och låt det fräsa med några minuter
4. Späd med mjölk, grädde och grönsaksbuljon(+vetemjöl blandat i mjölken)
5. Låt koka på svag värme ca 10 min.
6. Stäng värmen. Tillsätt osten.
7. Smaka av.
8. Koka pastan i soppan.
GF=Använd glutenfri pasta istf tripoloni, maizena istf vetemjöl
LF=Använd tofu- eller rismjölk istf mjölk, vispgrädde. Mjölkfritt marg istf flyt. marg.
Kommentar.
Det är för mig lite udda att koka pasta i en soppa men resultatet går inte att argumetera bort. Återigen får jag återkomma med mina omräkningar i mat och teskedar. Har inte de framme nu vid tillfället men sunt förnuft torde leverera rätt mängder.
Serveringsförslag:
Med ostsmörgås, mjölk och med lite persilja som garnering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar